Anahata

Ze zeggen wel eens dat onze handen een verlenging zijn van ons hart. Met onze armen en handen reiken we uit naar wat we nodig hebben, we maken letterlijk de beweging. Ook reiken we uit naar de mensen om ons heen om te verbinden, of dit nou via een hand is of met een knuffel.

Het hartchakra ligt in het midden van onze zeven chakra’s en vormt de verbinding tussen het spirituele en het aardse. Werken vanuit het hart kan je helpen om de andere chakra’s te helen, omdat dit chakra de verbinding legt. Dit chakra staat voor liefde, compassie en echte verbinding met jezelf, de mensen en alles wat leeft om je heen. We creëren verbinding als we ons hart kunnen openen.

Anahata hoort bij het hart, de longen en de ademhaling. Een stabiele bloedsomloop, een sterk hart, een gezond hartritme en een diepe ontspannen ademhaling zouden erop duiden dat dit hartchakra in balans is. Een verlaging van het energieniveau van dit chakra zou zich uiten via allergie, astma en infectiegevoeligheid.

Je ontwikkelt je intuïtie door je hart te openen. Zo kun je voelen wat je lichaam vertelt aan je geest en andersom. We kunnen meevoelen en meeleven met anderen vanuit dit chakra.